Милан победи минимално с 1:0 у дома Тотнъм в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига. “Росонерите” стигнаха до успеха след ранен гол на Браим Диас още в 7-та минута. В 78-та Шарл Де Кателаре и малко след това Малик Тиау пропуснаха да реализират втори гол.

“Шпорите” опитаха да се върнат в мача, но така и не успяха да пробият желязната защита на домакините. Така Милан взе ценен аванс преди реванша в Лондон на 8 март.

Срещата се разви по перфектен начин за Милан и след само 7 минути игра домакините вече водеха в Резултата. Тео Ернандес се пребори за една висока топка с Ромеро, след което проби в наказателното поле и стреля, но Форстър изби с рамо. Последва шут на Браим Диас и ново спасяване на стража на гостите. Все пак Диас успя да чукне топката при втория си опит и от голлинията опъна мрежата за 1:0.

След гола “росонерите” затвориха пространствата в своята защита, докато Титнъм се опитваше да се върне в мача. “Шпорите” обаче така и не изградиха реално положение през първото полувреме. Опасностите пред вратата на Милан идваха най-вече след центрирания от статични ситуации. Дайър и Кейн обаче не успяха да затруднят особено Татарушану. В 45-та минута Кейн разтресе гредата, но пък бе в положение на засада.

Ситуацията не се промени особено през второто полувреме. Тотнъм опитваше да контролира топката, но не и да намери пролуки в защитата на противника. Ерик Дайър пък получи жълт картон, заради което ще пропусне реванша.

В 78-та минута Милан пропусна страхотна възможност да удвои преднината си. Оливие Жиру успя да изведе Де Кателаре сам срещу Форстър, но белгиецът от чиста позиция с глава не успя да намери очертанията на вратата. Последва ъглов удар и разиграване на топката, след което Тиау също се размина на сантиметър от гола. Младият германец надскочи защитник на гостите, преодоля и Форстър, но топката облиза страничната греда.

Милан - Тотнъм 1:0
1:0 Браим Диас 7’

Милан: Татарушану, Тиау, Калули, Кяер, Ернандес, Салемакерс (77 - Месиаш), Крунич, Тонали (86 - Побега), Диас (77 - Де Кателаре), Леао (90 - Ребич), Жиру

Тотнъм: Форстър, Емерсон, Ромеро, Дайър, Лангле (81 - Дейвис), Перишич, Скип, Сар, Кулушевски (70 - Ришарлисон), Сон (81 - Данжума), Кий